Ezgi Şahin Güzellik Salonu

Sağlıklı Ellerin Sırrı Manikür

Ellerimiz fiziksel iletişimimizin ilk temas noktalarından biridir. Sosyal hayatımızda mimiklerimize eşlik eden ellerimiz aslında vücudumuzun yüzümüzden sonra en dikkat çeken parçası diyebiliriz. Bu sebeple de bakımlı bir el herkes için temizliğin, estetiğin ilk adımı olarak kabul ediliyor.

Bu kadar göz önünde olan ellerimiz oldukça da hassas yapıda…  Özellikle son yıllarda hayatımızın merkezine oturan dezenfektan ve kolonya kullanımı ellerimizin hızlı bir şekilde kurumasına ve çatlamasına sebep olabiliyor.

Bakımlı eller ve ayaklar için uyulması gereken ilk adım onları ihtiyacı olan neme kavuşturmak olacaktır. Bundan sonra ikinci adım ise düzenli olarak manikür ve pediküre gitmek olmalıdır.

Manikür, ellerin uygun kremlerle yumuşatılıp tırnak ve tırnak etlerinin temizlenmesi, törpülenmesi işlemidir.  Pedikür işlemi ise aynı aşamaların ayak üzerinde uygulanması işlemidir. Manikür ve pedikür bakımlı el ve ayak için mutlaka uygulanması gereken adımlardır.

Ayda bir kere tekrarlanması tavsiye edilen manikür ve pedikür işlemleri el ve ayakların güzel ve temiz bir görüntüsü olması için çok önemli.